Weer eens cowgirl spelen!

Hallo iedereen!

Begint de zomer daar al een beetje door te breken in Nederland? Hier gaan we zo langzamerhand de "winter" tegemoet, maar het is met 30 graden hier prima uit te houden moet ik zeggen! Ik ben nog steeds aan het werk op de paardenfarm, en begin het hier steeds meer naar mijn zin te krijgen moet ik eerlijk zeggen. Elke dag rijden door de heuvels hier onder het Australische zonnetje... echt werken kan ik het toch moeilijk noemen. Zaterdag hadden we lekker een dag vrij en zijn we met z'n zessen naar de Milaa Milaa Falls geweest. Erg gezellig en lekker gezwommen. Vervolgens nog 2 andere watervallen bekeken en toen terug naar de farm, wat makkelijker gezegd dan gedaan bleek. Al die wegen lijken hier op elkaar en het begon nogal donker te worden, gevolg: afslag gemist. Na veel rondrijden en veel lachen uiteindelijk toch de weg terug gevonden (er zijn hier ook niet zo veel mensen om de weg aan te vragen...).

 (Klik op de foto om te sluiten)

V.l.n.r: Kauri, Megumi, Sanna, Saskia, ik en Petra voor Milaa Milaa Falls

Milla Milla waterfalls (Klik op de foto om te sluiten)

Achter de waterval met onze persoonlijke opblaaskrokodil

Kim and Me (Klik op de foto om te sluiten)

Petra en ik voor Elinjaa Falls

waterfall (Klik op de foto om te sluiten)

Zinjaa Falls

Na dit dagje uit moest er op zondag natuurlijk toch gewerkt worden, zucht, steun, maar de werkweek duurde niet te lang, want 's avonds vertrokken Sanna, Petra en ik naar Cairns om Susan te ontmoeten, die hier vorige week vertrokken is. 's Avonds met z'n vieren wezen stappen, iets teveel gedronken, maar de volgende dag toch allemaal nog fit genoeg om Susan psychisch te ondersteunen bij het zetten van een tongpiercing. Gezellig dagje in Cairns, shoppen, bios, uit eten, en toen toch nar bed, want de volgende dag moesten we vroeg op om Susan gedag te zeggen en weer terug naar de farm te gaan. Halverwege de ochtendrit begon mijn kater van 2 dagen geleden ineens door te dringen, maar toch de dag overleefd.

Woensdag was het weer een superdag, want de drie zonen van John en Grace, die een grote cattle farm hebben hadden hulp nodig met musteren! Jippie! 's Ochtends extra vroeg op, om 9 uur het paard op en nietsvermoedend begonnen aan de eindeloze rit (lekkerlijk....). We moesten een kudde met zo'n 350 koeien naar een andere paddock verplaatsen, maar ik kreeg op een gegeven moment meer het idee dat we op weg naar een andere staat waren. Na 9 uur lang aan een stuk door op het paard gezeten te hebben (nee, we hadden zelfs geen lunchpauze, ons kontje heeft het zadel geen minuut verlaten) voelden we ons zo'n 50 jaar ouder en ik kan me niet herinneren dat mijn achterwerk ooit zo zeer heeft gedaan (en dan heb ik het nog niet eens over de rest van mijn lichaam....). Maar, terwijl we daar reden door de heuvels, te midden van de cactussen, met al die koeien, heb ik wel weer optimaal genoten. En ik heb geconcludeerd dat de cowboys hier echt nog bestaan, niet alleen op de Jackeroo/Jilleroo School waar ze het doen om ons toeristen te vermaken. Geruite bloezen, hoed en al, je zou denken dat ze zo uit een film kwamen lopen.

Verder ben ik nu bezig om samen met Petra een jong paard te trainen, Billy, waarvan we het vermoeden hebben dat ze nogal mishandeld is door de vorige eigenaar, en we zijn nu hard bezig om haar weer het vertrouwen in mensen terug te geven, door middel van natural horsemanship, wat aardig lukt moet ik zeggen. Een paar weken geleden gallopeerde ze bijna recht over je heen om weg te komen en nu volgt ze me als een mak lammetje door de yards. Hier nog een paar foto's van de farm:

Kim and Billy (Klik op de foto om te sluiten)

Ik met Billy

The Creek (Klik op de foto om te sluiten)

Ons zwembad!

paarden halen in de morgen (Klik op de foto om te sluiten)

's Ochtends de paarden halen

Jullie zijn dus weer helemaal up to date van mijn avonturen hier! Tot mails!

Liefs Kim

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer