Thailand!

Hallo allemaal!

Het laatste weekje is aangebroken..... maar is er niet minder leuk om! Na onze onderwateravonturen op de Perhentian Islands zijn we doorgerezen naar de Cameron Highlands in het centrum van Maleisie. Onderweg kwamen we een schildpad tegen die probeerde op eigen houtje de "snelweg" over te steken. Dat kon niet goed gaan, dus besloten wij als veterinairen maar eens een helpende hand uit te steken. Een brancard in elkaar geknutsteld van 2 stokken (weet jij veel of zo'n beest bijt?) en met behulp van de buschauffeur hebben we hem veilig aan de overkant in de berm gezet, waar hij vervolgens heel beteuterd uit zijn huisje zat te staren, zo van: wat was dat dat 30 keer sneller bewoog dan ik gewend ben????  

In de Cameron Highlands hebben we de theeplantages en theefabriek bekeken, heel mooi, en we hebben onszelf verwend met een echte Engelse High Tea in een heel sjiek restaurant (voor mijn begrippen in ieder geval!). Verder hebben we nog een aboriginal dorpje daar bekeken, compleet met bamboehuizen en al. Vanaf daar zijn we doorgereisd naar het eiland Penang aan de westkust, waar we een aantal tempels en moskeeen hebben bekeken en een chinese wijk van paalwoningen op het water. Een 22 uur durende treinreis bracht ons in Bangkok, waar we even een middagje hebben geshopt en toen meteen in de nachttrein naar Chiang Mai in het noorden van Thailand zijn gestapt (nee, we hebben hier dus geen last van tsunami's). Het is hier ook echt heel mooi (alweer!). We hebben een dagexcursie gedaan waarbij we op olifanten hebben gereden, een beetje gewandeld hebben en gebamboo-raft (dat wil zeggen: je klimt met z'n vijfen op een heel lang vlot van bamboo, je bemant de voorste en de achterste met een stok (volgens het welbekende puntersysteem) en laat je zo met de stroming mee een rivier afdrijven). Het olifantenkamp was echt heel gaaf. Onze olifant had een kleintje, dus er liep de hele tijd zo'n kleine dombo mee te hobbelen, echt zo lief!!!! Je kon de olifanten ook gewoon aaien en voeren. Krijn had die "Ofanten" fantastisch gevonden denk ik! Gisteren hebben we een taxi gehuurd en zijn we naar een klein dorpje ergens in de bergen gegaan, waar duidelijk niet zoveel toeristen kwamen. We werden wel aangekeken door de locals, maar ze waren supervriendelijk, en het was echt heel leuk om zo te zien hoe de thaise mensen in die dorpjes leven. Een oud vrouwtje met een enorme mand op haar rug liet ons vol trots zien hoe ze haar eigen mestvarken ging voeren en vond het erg leuk om zichzelf op Mir's camera terug te zien. Vandaag hebben we een Thaise kookcursus gedaan. Was ook echt heel leuk. Niet alles was even lekker, maar een aantal dingen smaakten echt prima. Weet niet of ik alle ingredienten in NL nog terug kan vinden, maar ik zal het thuis zeker nog eens proberen! Morgen gaan we met de trein terug naar Bangkok, en dan nog 3 daagjes...... Tot in Nederland!!!!

Liefs Kim

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer