De Kepler Track!

Lieve allemaal,

Allereerst natuurlijk een vrolijk pasen gewenst, al is het daar misschien een beetje laat voor! Voor mij was het een eierloze pasen, maar wel de beste die ik ooit gehad heb! Maar daarover later meer, first things first. Waar was ik gebleven. O ja, Franz Joseph Glacier. Zoals jullie konden lezen heb ik mijn geplande glacier hike daar niet kunnen doen vanwege een ongeval, en ben ik toen doorgereisd naar Fox Glacier, waar ik aankwam in een heel gezellig hostel. 6 kilometer buiten het dorpje ligt Lake Matheson, het meest gefotografeerde meer van Nieuw Zeeland, vanwege de perfecte reflectie die het geeft van Mount Cook in het water. Dit schijnt het mooiste te zijn bij zonsopgang, dus om 5.15 uur ging mijn wekker af en voor zes uur was ik op mijn gehuurde mountainbike op weg naar Lake Matheson, waar ik opgewacht werd door een zeer uitgebreid welkomscomite bestaande uit....wolken. Niet veel later begon het ook te regenen en mijn vreugde was dus compleet. Geen berg te zien natuurlijk, maar - de aanhouder wint - en vastberaden de beloofde reflecties te zien installeerde ik mij in mijn regenjas op een van de lookout-points. En ja hoor, mijn geduld werd beloond.... na 2 uur koukleumen en wachten verdwenen de wolken als sneeuw voor de zon en het was het wachten zeker waard! Daarna snel terug naar het hostel en op weg naar de gletsjer voor een hike. Met ijs-crampons en al het ijs op, weer eens wat anders dan gewoon wandelen. Het was eerlijk gezegd niet zo gaaf als ik verwacht had, maar leuk om een keer te zien. Daarna ben ik doorgereisd via Haast naar Queenstown, waar we gezellig zijn wezen stappen (in een kroeg waar ze theepotten met cocktails hadden, Cocktail-Kim is na jaren weer opgestaan!). De volgende dag na uitgebrakt te zijn nog een wandeling buiten de stad gemaakt en wat geshopt. Daarna met de bus richting Fjordland National Park, waar ik een boottocht in Milford Sound, een van de Fjorden in dit park, gemaakt heb. Honderden watervallen, steile hellingen, supermooi. Daarna op naar Te Anau, waar we allemaal onze eigen kamer kregen! Echt een ongekende luxe, na maanden te leven in slaapzalen!

Zondag ben ik dan eindelijk vertrokken op de Kepler Track, een vierdaagse wandelroute door het Nationaal Park, in totaal 75 kilometer lang. Best spannend om zoiets alleen te ondernemen, maar het was echt helemaal honderd procent geweldig!!!! Het eerste gedeelte van de track was door de bergen, uitkijkend over U-vormige gletsjer-valeien, echt onbeschrijfelijk mooi. Daarna daalde de track af door het bos, langs een hele mooie rivier (River Anduin voor de Lord of the Ring fans), door wetlands, langs een meer en uiteindelijk weer terug naar Te Anau. De eerste twee dagen heb ik alleen gelopen en daarna heb ik me aangesloten bij 5 mannen van een Trampers-club, varierend in leeftijd van 27 tot in de zestig, echt een supergoed gezelschap. Echt mam, zo'n track alleen is alles behalve eenzaam! De sfeer in de hutten is gewoon zo ontzettend goed, daar kan geen hostel tegenop. Iedere spier in mijn lijf doet pijn, ik heb de blaren op mijn voeten, maar het was het allemaal dubbel en dwars waard. Ik moet er nu vandoor, want ik ga zo uit eten met de kerels van de trampers-club, dus dat was het weer even voor nu! Tot mails allemaal!

Liefs Kim

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer