De Dusky Dolphins van Kaikoura

Lieve allemaal,

Na een zeer gezellig etentje met de kerels van de trampersclub heb ik Fjordland National Park inmiddels definitief verlaten. Werd wel al uitgenodigd voor de paas-tramp die ze volgend jaar gaan organiseren. Wie weet.... O, dat moet ik misschien trouwens even uitleggen: hiken, wandelen, of hoe je het ook noemt, in Nieuw-Zeeland noemen ze dat "trampen". Vandaar "paastramp". Met de Straybus ben ik in 3 dagen via de zuidkust naar Christchurch gereisd via Invercargill en Dunedin, waar we de steilste straat ter wereld hebben beklommen (kort samengevat: heel steil). Verder hebben we Hooker zeeleeuwen op het strand mogen bewonderen. Echt bizar, je loopt daar gewoon tussen de beesten die je normaal in de dierentuin moet zien! Vanaf Christchurch heb ik de bus naar Kaikoura genomen. Je zou denken dat je na 6 weken Nieuw Zeeland redelijk wat gezien hebt, maar toch kan de natuur me hier nog steeds verrassen! Zo mooi hier! Groene heuvels, blauwe zee en daarachter zie je besneeuwde bergtoppen. Gisteren heb ik hier een wandeling gemaakt, en alsof de adembenemende uitzichten nog niet genoeg waren struikelde ik halverwege bijna over een zeehond die lekker op het strand lag bij te bruinen. Daar dus een tijd op 2 meter afstand van de zeehonden kolonie zitten genieten, terwijl de temperatuur hier ondanks dat het herfst is toch nog zo'n 22 graden is. Heerlijk!

En vandaag, als goeie afsluiter van mijn Kiwi-vakantie, ben ik met de dolfijnen wezen zwemmen!!!! Wetsuit aan, snorkel op, de boot in en dan.....zwemmen maar! Je kan je niet voorstellen hoeveel dolfijnen er hier zijn! Teveel om te tellen, maar het waren er honderden!!!!! Om hun aandacht te trekken moesten we door onze snorkel zingen, rondjes zwemmen en lekker actief doen. Ik voelde me een idioot, was doodmoe na een uur zwemmen, duizelig van het rondjes draaien, maar het was zo fantastisch!!!! De dolfijnen zwommen vlak langs me, en speelden regelmatig het spelletje van rondjes zwemmen met me mee (al waren zij er een stuk beter in dan ik....). Soms zwommen er plotseling wel 10 onder me en om me heen. Echt geweldig!!!!

Helaas moet ik Kaikoura vanmiddag weer verlaten (en alle leuke beesten hier), want morgen vlieg ik alweer terug naar Australie, waar Jelle me opwacht! Ik heb er zoooo'n zin in om m'n grote broer weer te zien! Jullie horen onze verhalen wel!!

Liefs Kim

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer