Blue Mountains

Hi allemaal,

Ik ben net terug uit de Blue Mountains, een nationaal park vlakbij Sydney. Maandagochtend hebben Olivia en ik de bus gepakt, waarmee we eerst langs een aantal uitzichtpunten zijn gereden, de Three Sisters hebben bekeken, een korte boswandeling hebben gemaakt en een ritje met de steilste trein ter wereld hebben gemaakt, voor we aankwamen in Katoomba. Daar had ik voor 3 nachten een hostel geboekt, Olivia bleef maar een nacht. Het hostel was echt supergezellig, heel huiselijk, heerlijke banken en leeshoeken, een minibioscoop waar je zelf films kon draaien, echt super. We maakten meteen kennis met Dara, een meisje uit Californie, die fotografie studeerde. 's Middags hebben we met z'n drieen een wandeling gemaakt naar de eerste Sister. We hadden dus meteen onze persoonlijke fotograaf bij ons.

De Blue Mountains hebben hun naam te danken aan de blauwe mist die erboven hangt, door de vernevelde olie van de eucalyptusbomen, die de lucht een blauwe glans geeft. Dinsdagochtend heel vroeg opgestaan en toen de Prince Henry Cliff Walk gedaan samen met Olivia, was echt heel mooi en heerlijk rustig. 's Middags afscheid genomen van Olivia, dus toen was ik voor het eerst echt alleen op stap. De rest van de dag lekker zitten lezen (bedankt voor het superleuke boek Editha en Franck, ik heb het in een keer uitgelezen!). Woensdagohtend hebben Dara en ik de Grand Canyon Walk gedaan, door het regenwoud. Echt onbeschrijfelijk mooi. Zoveel aparte palnten en bomen, en mooie vogels, watervallen, kleine stroompjes waar we overheen moesten klauteren, we voelden ons echte avonturiers! Met Dara was het erg gezellig. Ze heeft 's avonds alle foto's die ze gemaakt had voor me op een cd gezet, heel lief.

Donderdagochtend heb ik nog een wandeling gedaan met een gids, om iets meer over de natuur en ecologie van het gebied te weten te komen. Ik bleek de enige te zijn die de wandeling geboekt had, dus ik had mijn prive-gids! Was zeker de moeite waard. 's Middags weer de bus gepakt naar Sydney, onderweg nog naar een Wildlife Park. Ik heb eindelijk een koala geaaid! Nu zit ik weer in Sydney, waar het helaas.....regent :(. 

Zondag reis ik naar Tamworth, voor de Jackeroo/Jilleroo cursus. Ik heb er echt super veel zin in! Tot schrijfs!

Liefs Kim

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer