Afscheid van Springmount en uuuuren in de bus

Hallo allemaal!

Hoe is het daar aan de andere kant van de aardbol? Het is alweer een tijdje geleden dat ik iets van me heb laten horen, maar zoals jullie begrijpen komt dat omdat wij backpackers zo'n ontzettend druk bestaan hebben:).

Na mijn duikcursus ben ik weer terug gegaan naar de farm, waar Grace (de eigenares) inmiddels op vakantie was vertrokken en het managen aan Tanith over had gelaten, een hele gezellige meid uit Cairns. De sfeer op de farm kwam het zeker ten goede, en ook de kwaliteit van de paarden die zij me liet rijden! Lekker op het snelle paard van de zoon van de eigenaar en op een jong paardje dat ze zelf heeft ingereden...  het werd alleen maar leuker. En uiteindelijk besloot ik dat na weken grondwerk met Billy (ons rodeopaardje wat nogal verwilderd was) het moment was aangebroken om ook haar maar eens te bestijgen, wat Petra al wel deed, maar haar ruiterkwaliteiten zijn net effe 20 keer beter dan die van mij. Vrezend voor een rodeo, maar niks daarvan kwam, echt fantastisch hoe een paard zo blind op mensen kan vertrouwen. Als ze in de paddock stond met haar paardenvrienden, aan een lekkere baal hooi te eten en ik kwam langs, liep ze blindelings achter mij aan, haar sappige avondmaaltje verlatend. De laatste week op de farm hebben we nog een avond in swags onder de sterren geslapen bij ons kampvuurtje, erg gezellig, en de laatste dag op de farm zijn Petra en ik samen met de zoons nog een dag wezen musteren. Het was weer 100 procent fantastisch. Maar ja, na al die leukigheid kwam toch het moment om afscheid te nemen... Snik snotter natuurlijk, maar we hebben het overleefd. Nog een gezellige laatste dag in Cairns met Tanith en Manfred, en op dinsdagochtend stapten Petra en ik om 6.15 uur (da's toch geen tijd!) in de bus richting Alice Springs, de outback van Australie in. De trip duurde 3 dagen en omvatte 2100 km rijden. De outback staat er om bekend dat er niks is, en dat is in essensie ook best wel waar, maar al dat niks samen was prachtig om naar te kijken! Zo ontzettend uitgestrekt, en niets om die uitgestrektheid te verstoren, behalve een koe, kangaroe of dingo hier en daar. De stadjes waar we door heen reden lijken nog 30 jaar terug te leven. Onderweg tussen al dat niets wel nog door een prachtige kloof gelopen en naar de Devil's Marbles geweest, enorme granieten "boulders" in de midden van nowhere. Heel erg mooi. Het enige vreemde was deze hele trip is: Kim komt hier in de outback, in het droge seizoen, wat dus bekend staat om GEEN regen, en 2 van de 3 dagen regent het! Commentaar van de locals: uiterst zeldzaam hier! 't Ligt dus toch aan mij.... Maar ondertussen genieten we nog steeds! Morgen vertrekken we richting The rock en een aantal andere bezienswaardigheden hier, ik ben benieuwd! O ja, en het wonder allertijden: Onderwijs en Studenten Zaken heeft voor het eerst sinds jaren besloten om me een plezier te doen en me geplaatst om op 15 augustus aan mijn coschappen te beginnen. Nog genoeg tijd om jullie na mijn thuiskomst allemaal lekker te maken met mijn foto's dus!

Heel veel liefs, Kim 

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer